Voorjaar was ‘ideaal’ voor Keukenhof

Mede dankzij het gunstige voorjaar staat de Keukenhof weer volop in bloei. Donderdag gaan de deuren open voor het grote publiek, tot en met 19 mei. Dit seizoen staat het bloemenpark in het teken van de flowerpower, met bloemen in felle kleuren en tal van andere verwijzingen naar het hippietijdperk.

“We hebben een warme periode gehad waardoor veel bloemen snel tot bloei kwamen”, aldus directeur Bart Siemerink over het gunstige voorjaar. “Daarna volgden wat lagere temperaturen die er voor zorgen dat de bloemen goed in bloei blijven staan.” Vorig jaar kwamen er 1,4 miljoen bezoekers. Ook dit jaar verwacht het park ruim een miljoen mensen te ontvangen. “Met onze bloemen in al die mooie kleuren kunnen we heel goed een knipoog naar de flowerpower maken”, zegt Siemerink over het thema.

Niet alleen Nederland is in de ban van de tulp, in Rome opent deze week voor het tweede achtereenvolgende jaar Tulipark, met zo’n 360.000 Hollandse tulpen.

Foto: ANP, Robin Utrecht

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In Zimbabwe is het dodental na de verwoestende storm Idai opgelopen naar zeker 89. De zware cycloon ging gepaard met veel wind en hevige regen. Lees meer

Ben je toe aan de lente? Dan heb je geluk! Precies bij het begin van de astronomische lente wordt het droog, zonniger en warmer. Lees meer