Eind van de week wordt het zachter

Volgend weekend wordt het iets zachter dan normaal met 8-10 graden. Tot die tijd verandert het weerbeeld een paar keer. Na een zonnige zondagochtend raakt het bewolkt en vanavond en maandag is het nat en waterkoud. In Zuid-Limburg is vannacht kans op natte sneeuw. Woensdag en donderdag worden droge dagen met zon. Het is dan juist kouder met 6-7 graden en in de nacht en vroege ochtend kans op vorst. In het weekend gaat de temperatuur omhoog en de kans op een bui neemt dan toe.

Komende dagen blijft het kwik nog steken bij waarden tussen 6 en 8 graden. Daarmee is het nog altijd te koud voor de tijd van het jaar. Deze zondag blijft het droog en schijnt de zon, maar morgen en dinsdag is de kans op regen groot. Bovendien staat morgen in het westen een matige tot vrij krachtige noordenwind en die maakt het voor het gevoel nog kouder.

Kans op eerste natte sneeuw van het seizoen

Vanavond daalt de temperatuur in de Limburgse heuvels naar 2 graden en komende nacht wordt het nog iets kouder. Het is dan wisselvallig en bij deze temperaturen valt niet alleen regen, maar is er ook kans op een beetje natte sneeuw. Dit betekent dat er kans is op de eerste sneeuwvlokken van dit seizoen! De sneeuw zal naar verwachting niet blijven liggen.

Tijdelijk vorst, daarna wat zachter

Woensdag en donderdag is het meest droog met een mix van zon en stapelwolken. Ondanks de zonnige perioden wordt het niet warmer dan 6-8 graden. In de nacht en vroege ochtend kan het een beetje vriezen. Met dergelijke temperaturen komen we weer boven de norm voor de tijd van het jaar. Eind november is 7-8 graden gebruikelijk.

November begon koud

De eerste helft van november verliep kouder dan normaal. Het langjarig gemiddelde is van 1 tot en met 15 november 8,0 graden. Dit jaar was de gemiddelde temperatuur 7,2 graden. In deze eeuw was de eerste helft van november in slechts drie jaren nog wat kouder. Drie jaar geleden, in 2016, was de gemiddelde temperatuur tot halverwege de maand 5,1 graden. Uiteindelijk zou november 2016 als te koud de boeken ingaan. Ook in 2004 en 2001 waren de eerste vijftien dagen van november kouder dan gebruikelijk.

Lees ons weerbericht voor de meest actuele weersverwachting.

Foto: Rinie Welgraven

Tags:
17 november 2019

Het weer op de Veluwe

de Veluwe

Lekker een uitstapje maken naar de Veluwe? In dit artikel vertellen we je wat voor weer het op de Veluwe is en wanneer je het beste kan gaan. Lees meer

hevige bosbranden funest voor koala's

De hevige bosbranden in Australië die eerder deze week vier mensen het leven kostten, eisen ook een hoge tol onder koala's en andere wilde dieren. Lees meer