Vanwege winterkou mogen daklozen naar binnen

Daklozen kunnen vanaf vandaag in de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht binnen slapen. Omdat de temperatuur daalt, gaat in de vier steden de winterkouderegeling in, meldt de gemeente Amsterdam.

De GGD-afdelingen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bepalen samen wanneer de winterkouderegeling ingaat. Dat gebeurt als het volgens de landelijke richtlijnen van de GGD te koud wordt om buiten te slapen vanwege bevriezingsgevaar.

De regeling gaat in alle vier de steden op hetzelfde moment in. De opvang is bedoeld voor alle daklozen die geen alternatieven voor onderdak kunnen vinden bij aanhoudende winterkou. De GGD en partners kijken actief naar daklozen op straat en wijzen ze op de winterkoudeopvang.

Vorst in de nachten

Zaterdag wordt het volgens het Weeronline-weermodel op zijn warmst 8 graden en zondag 7 graden. In de nacht van zaterdag op zondag vriest het licht. Na het weekend neemt de bewolking toe en trekt de wind aan. Woensdag is kans op de eerste natte sneeuw van dit najaar. De middagtemperatuur daalt deze week naar 1-5 graden. ’s Nachts en in de vroege ochtend vriest het vaak licht.

Foto: ANP

Tags:
18 november 2018

Koude novemberweek op komst

Vanaf dinsdag wordt het nog wat kouder met gevoelstemperaturen de hele dag onder het vriespunt. Ook is dinsdagavond kans op natte sneeuw. Lees meer

Na een koude ochtend met vorst wordt het in Zaanstad 8 graden. Het is stralend weer en door een frisse noordoostenwind is het voor het gevoel 3-4 graden. Lees meer