Weekend kouder met kans op enkele buien

Het wordt kouder! De temperatuur ligt dit weekend rond of iets boven het langjarig gemiddelde van 5-6 graden. Het wordt 6 tot 8 graden en dat past beter bij de tijd van het jaar dan de dubbele cijfers van de laatste tijd. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. Doordat de temperatuur tijdens de nachtelijke uren tot dichtbij nul kan dalen is kans op lokale gladheid door bevriezing.

De wind zoekt zaterdag de noordwesthoek op en daarmee wordt duidelijk koudere lucht naar onze streken geblazen. De temperatuur stijgt zaterdag naar maximaal 7-8 graden, maar de matige wind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. Deze buien hebben winterse trekjes met kans op hagel. De meeste buien zijn voor het noorden en oosten.

In de nacht naar zondag is het vrij helder en daalt de temperatuur landinwaarts tot enkele graden onder nul. Door de buien van overdag is kans op plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In de kustgebieden blijft het kwik boven nul met meer bewolking. Bovendien is aan zee kans op een bui. Zondag is in de kustgebieden en later op de dag ook elders kans op buien. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden.

Volgende week rustig weer

Na het weekend schijnt maandag de zon flink. Het blijft droog en na een nacht met lichte vorst wordt het overdag 6 graden. Ook de rest van de week wordt het zo’n 6-7 graden. De zon schijnt af en toe, maar er zijn ook wolkenvelden. Ook is kans op hardnekkige mist. Later in de week wordt het wisselvalliger en neemt de kans op buien toe.

Vandaag regen, later buien

Na een zonnige donderdag ziet het weerbeeld er op deze vrijdag anders uit. De bewolking neemt toe en vanuit het westen trekt een gebied met lichte regen en motregen over het land naar het oosten. Vanmiddag komt het tot enkele buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 9-11 graden. Lees het actuele weerbericht voor de details.

Foto: Ben Saanen

Tags:

In het zuidoosten van Australië valt regen en dat zorgt voor blijdschap bij de brandweer in het gebied. Ook de komende dagen valt veel regen. Lees meer

De regen van woensdag en een stevige wind op donderdag hebben gezorgd voor schone lucht tijdens het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. Lees meer