Hongkong krijgt volle laag van Mangkhut

De miljoenenstad Hongkong heeft zondag de volle laag gekregen van orkaan Mangkhut. In de metropool zwaaiden wolkenkrabbers vervaarlijk heen en weer, liepen straten onder, werden bomen ontworteld en beukten soms wel 12 meter hoge golven op de kust.

Rond het middaguur waren de straten verlaten en vaardigden de autoriteiten de zwaarste tyfoonwaarschuwing uit. Voor het eerst kregen casino’s in de stad Macau opdracht om te sluiten. Inwoners van Hongkong hadden zich toen al verschanst in hun appartementen en hadden de dag ervoor voedsel gehamsterd. Veel ramen waren afgeplakt met tape maar dat hielp lang niet altijd.

Mangkhut trok eerder een spoor van vernielingen op de Filipijnen. Zeker 25 mensen verloren daar het leven door aardverschuivingen en overstromingen. Veel gammele huizen vielen ten prooi aan de harde wind.

Foto: EPA

Tags:

De wind is daarmee afgenomen, maar door aanhoudende regen zullen de overstromingen erger worden. Pas in de loop van de week wordt het droog. Lees meer

De 205e editie van Prinsjesdag verloopt dinsdag volop zomers! Het wordt 24 graden in Den Haag en in het binnenland is het met 26-29 graden nog veel warmer. Lees meer