Florence afgezwakt tot tropische depressie

Orkaan Florence is afgezwakt tot een tropische depressie maar het gevaar is nog niet geweken voor de bewoners van de Amerikaanse staten North en South Carolina. Het waait nog altijd hard en er valt vooral heel veel regen. Het dodental van het noodweer staat inmiddels op dertien, onder wie een moeder met haar kind.

“Het overstromingsgevaar van deze storm is acuter vandaag dan toen hij 24 uur geleden aan land kwam”, zei de gouverneur van North Carolina zaterdag nog. “We hebben te maken met muren van water langs onze kusten, langs onze rivieren, op onze landbouwgronden in onze steden en dorpen”, aldus Roy Cooper.

Overvloedige regenval blijft ook zondag voor problemen zorgen door de toch al doorweekte bodem. Het water kan niet opgenomen worden waardoor hele gebieden blank komen te staan. In hoger gelegen gebieden verder naar het westen bestaat gevaar voor aardverschuivingen.

Foto: EPA

Tags:

In De Bilt is dit jaar voor de 116e keer de grens van 20 graden geslecht. Dat betekent een evenaring van het recordaantal officiële warme dagen uit 2003. Lees meer

Hongkong heeft door tyfoon Mangkhut te maken gekregen met zwiepende wolkenkrabbers, ondergelopen straten en aan de kust 12 meter hoge golven. Lees meer