2018 bereikt recordaantal warme dagen

In De Bilt werd het om 12:40 uur 20,1 graden. Daarmee is dit jaar voor de 116e keer de grens van 20 graden geslecht. Dat betekent een evenaring van het recordaantal officiële warme dagen uit 2003. Morgen zal 2018 het record alleen in handen krijgen. Het wordt dan 22 graden in De Bilt. Tot en met donderdag loopt het recordaantal officiële warme dagen verder op naar 120!

Dinsdag en woensdag wordt het in De Bilt zelfs zomers warm met maxima van circa 25 graden. Hierdoor loopt het aantal officiële zomerse dagen (25 graden of meer) op naar 56.

Recordaantal zomerse dagen aangescherpt

Het recordaantal officiële zomerse dagen werd op 21 augustus al gebroken. Die dag werd de 52e zomerse dag van het jaar in De Bilt genoteerd. Het oude record uit 2006 stond op 51. Inmiddels telt 2018 al 54 dagen waarop het 25 graden of meer werd en daar komen er deze week waarschijnlijk dus twee bij.

Donderdag wordt het in De Bilt ongeveer 24 graden. Genoeg voor een warme dag, maar niet voor een zomerse dag. Vrijdag komt de maximumtemperatuur uit rond 19 graden.

Foto: Johnny Willemsen, Weeronline

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Langzaam maar zeker komt er zicht op de ravage en het aantal slachtoffers, veroorzaakt door Mangkhut. Vooral de Filipijnen zijn zwaar getroffen. Lees meer

De wind is daarmee afgenomen, maar door aanhoudende regen zullen de overstromingen erger worden. Pas in de loop van de week wordt het droog. Lees meer