Grote natuurbrand Frankrijk onder controle

De Franse brandweer heeft een van de grootste natuurbranden van dit jaar onder controle. Het vuur woedde in het zuidelijke departement Aude en heeft daar een gebied met een omvang van ongeveer 900 hectare verwoest. Dat staat gelijk aan 313 voetbalvelden.

Honderden brandweerlieden vochten deze week tegen de vlammenzee. Uiteindelijk raakte niemand gewond en zijn er ook geen huizen verwoest. Wel moesten 22 mensen worden geëvacueerd in het dorp Val-de-Dagne dat dicht bij Carcassonne ligt.

“Brandweerlieden konden voorkomen dat de vlammen de huizen bereikten. Maar alle omliggende vegetatie is verwoest”, zei burgemeester Christian Lacube. “We hebben de paarden en de ezels moeten evacueren.”

Grote natuurbrand Frankrijk onder controle

Het bluswerk werd bemoeilijkt doordat getroffen gebieden soms slecht bereikbaar waren. Er waren onder meer blusvliegtuigen ingezet om het vuur uit te krijgen. Gelukkig stond er weinig wind, waardoor de brand  slechts langzaam uitbreidde. De autoriteiten weten nog niet wat de oorzaak is van de brand. Dat wordt onderzocht.

Foto: AFP

Tags:
Rosevleugel sprinkhaan

In Limburg is deze week een nieuwe sprinkhanensoort gespot. Door de droge zomers is deze sprinkhaan naar ons land gekomen. Lees meer

Buiig weekend met meeste regen in de nacht

Het wordt een buiig weekend, maar de meeste regen valt in de nacht. Bekijk hier op welke momenten je een poncho nodig hebt. Lees meer