Buiig weekend, maar meeste regen in de nacht

Buiig weekend met meeste regen in de nacht

De weersverwachting voor het weekend ziet er niet rooskleurig uit voor de vele buitenevenementen. Toch is het niet alleen kommer en kwel, de meeste regen valt namelijk tijdens de nachten. Ondanks de buien is het niet koel. De maxima komen uit op een graad of 22 op zaterdag en 20 op zondag. Na het weekend neemt de buienkans af en later in de week wordt het ook warmer.

Deze vrijdag is het overdag droog. Vooral vanochtend zijn er zonnige perioden, wolkenvelden en stapelwolken. De meeste zon is vanmiddag voor het oosten en de dikste bewolking voor het westen. Het wordt 20 graden in het noordwesten tot mogelijk 24 in het zuidoosten. Daarmee ligt de temperatuur precies op het normale niveau voor de tijd van het jaar. Aan de kust voelt het wel iets minder warm aan, doordat ’s middags een stevige zuidwestenwind opsteekt.

Vanavond neemt de bewolking toe en stijgt in het westen de kans op lichte regen. Vannacht trekt een regenzone over het land. De meeste regen valt in het noorden, westen en midden. In het zuiden en oosten is het vaker droog en valt van tijd tot tijd wat lichte regen.

Grijze zaterdag met enkele buien

Zaterdag krijgen we de zon weinig te zien. Bewolking overheerst en er trekken enkele buien over het land. In de ochtend is de kans op buien het grootst in de kustprovincies, terwijl de buien zich in de middag verplaatsen naar het binnenland. Festivalbezoekers bij Lowlands in Biddinghuizen moeten vooral eind van de ochtend en de eerste helft van de middag rekening houden met buien. Het wordt een graad of 22.

Kletsnatte nacht naar zondag

In de tweede helft van de avond en in de nacht naar zondag trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land. De nacht verloopt vooral in de zuidoostelijke delen van het land kletsnat. Aan het begin van zondagochtend ligt de regenzone waarschijnlijk ook nog boven ons land. In de tweede helft van de ochtend wordt het in het westen op een enkele bui na droog. In de middag breidt het drogere weer zich oostwaarts uit en breekt ook de zon door. Er moet nog wel rekening gehouden worden met een paar buien. Het wordt 19-21 graden.

Nat festivalterrein bij Lowlands

Bij Lowlands zal het zondagochtend een natte bedoening zijn. Bron: ANP Kippa

Droger, zonniger en warmer weer in aantocht

Vakantievierders die hopen op droger en zonniger weer staan betere dagen te wachten. De buien verdwijnen na het weekend niet geheel uit het weerbeeld, maar ze worden wel minder talrijk en de zon is geregeld te zien. Met maxima van 19-21 graden blijft het nog wel vrij koel zomerweer en de nachten verlopen ronduit fris met landinwaarts minima beneden 10 graden. Aan de grond kan de temperatuur dalen tot dicht bij het vriespunt. Een warme slaapzak in de tent is een must!

Vanaf donderdag neemt de kans op warmer weer toe. Er is grote kans dat de middagtemperatuur in het volgende weekend uitkomt op 20-24 graden en er is 20% kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Een mooi slotakkoord van de zomer lijkt in de maak.

Komt de zomer echt terug? Dat volg je in ons weerbericht.

Hoofdfoto: ANP

Tags:

De grootste bosbrand van dit jaar in Frankrijk is onder controle. Een gebied zo groot als 313 voetbalvelden is door de grote natuurbrand in de as gelegd. Lees meer

Tropische storm Krosa veroorzaakt komende 48 uur grote overlast in Japan. Vandaag heeft het zuiden met Krosa te maken, zaterdag het noorden. Lees meer