Minstens 19 doden door noodweer Pakistan

Zeker 19 mensen zijn in Pakistan om het leven gekomen door noodweer. Bruggen, straten en huizen in het noorden van het land zijn door plotselinge overstromingen verwoest, zo melden lokale autoriteiten.

In de noordelijke regio Waziristan werd een bus meegesleurd bij een overstroming. Dat kostte acht mensen het leven. In de zuidelijke havenstad Karachi kwamen vijf anderen om door storm. Het openbaar vervoer en het vliegverkeer rond de miljoenenstad lagen stil. In het zuidwesten van Pakistan kwamen zes mensen om het leven na een overstromingen, zes anderen gelden als vermist.

Een stevig buiengebied is de oorzaak van de problemen. Vooral in centrale delen van Pakistan viel een grote hoeveelheid neerslag. In het district Barkhan viel liefst 397 millimeter regen in 24 uur tijd.

Dinsdag en woensdag ontstaan in het noorden en midden van het land nieuwe onweersbuien. Vanaf donderdag is het waarschijnlijk droog en wordt het warmer. In Islamabad stijgt de temperatuur van 22 naar 30 tot 34 graden.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Ongeveer 160.000 Amerikaanse huizen en winkels verspreid over acht staten hadden maandagavond last van stroomuitval door regen- en onweersbuien. Lees meer

In het voorjaar is een reis naar het Middellandse Zeegebied geen garantie voor zonnig en droog weer. In Athene viel opeens 56 mm regen en hagel. Lees meer