Meer dan 100.000 Amerikanen zonder stroom

Ongeveer 160.000 Amerikaanse huizen en winkels verspreid over acht staten zaten maandagavond zonder stroom. De stroomuitval werd veroorzaakt door regen- en onweersbuien die maandag en afgelopen weekeinde over het noordoosten van de Verenigde Staten trokken.

De staten Virginia en Pennsylvania werden het hardst getroffen: daar zaten ongeveer 93.000 klanten in het donker, zo meldt persbureau Bloomberg. In New Jersey zaten 26.000 klanten zonder stroom, in Michigan was 12.000 klanten hetzelfde lot beschoren. In New York gold het voor 9.700 klanten.

Het noodweer in het noordoosten van de VS ging gepaard met hagel en zware windstoten. Vooral dat laatste zorgde ervoor dat bomen omwaaiden en elektriciteitskabels beschadigd raken.

Foto: EPA

Tags:

Een week geleden wast het in Chicago bijna 23 graden en afgelopen weekend viel een laag sneeuw van 10 cm. De sneeuw is inmiddels gesmolten. Lees meer

Het duurt niet lang meer tot onze nationale feestdag, Koningsdag! Het weer in april kan alle kanten op. Wat is de warmste koninklijke feestdag ooit gemeten? Lees meer