Athene verrast door hagel en onweer

Het moet voor toeristen in Athene even schrikken zijn geweest: maandagmiddag maakte zonneschijn opeens plaats voor onweer en hagel. Binnen een mum van tijd kleurde de Griekse hoofdstad wit en stonden de Atheense straten onder water.

Bij een meetstation ten noordwesten van Athene werd in korte tijd 56 millimeter neerslag gemeten. In de loop van de middag ontwikkelden zich hevige onweersbuien. Daarna trokken in de avond en nacht meer stevige regen- en onweersbuien over.

Ook elders in Griekenland vielen buien: vrijwel het hele land had te kampen met neerslag. De zware buien worden veroorzaakt doordat de lucht in Griekenland instabiel is. Op 5 kilometer hoogte is het -25 graden, terwijl het ’s middags in Griekenland 15 tot 20 graden wordt. Komende dagen blijft de kans op stevige regen- en onweersbuien aanwezig.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Zeker 19 mensen zijn in Pakistan om het leven gekomen door noodweer. Bruggen, straten en huizen in het noorden zijn door overstromingen verwoest. Lees meer

Na een natte start is de lente tot nu toe droog en het groeiseizoen heeft al een neerslagtekort. Het was 1,3 graden warmer dan normaal met 40 uur meer zon. Lees meer