Uitzonderlijk laat veel sneeuw in Chicago

Nadat de lente al weken geleden zijn entree had gemaakt in Chicago, liet de winter afgelopen weekeinde plots zijn gezicht weer zien. De straten van de miljoenenstad in het noorden van de Verenigde Staten kleurden zelfs wit. Meer dan 10 centimeter sneeuw dwarrelde neer op de stad. Een week geleden was het nog 22,9 graden.

Dat is bijzonder, zo weet de Amerikaanse weerwebsite AccuWeather. In de periode tussen 14 april en het begin van mei viel alleen op 16 april 1961 meer sneeuw dan dit jaar.

Op het vliegveld van Chicago leidde de sneeuwval tot overlast. Zo werden zondag 436 vluchten geschrapt.

Overigens valt er soms nog op een veel latere datum sneeuw in Chicago. In 1910 ging de stad op 2 juni nog bedekt onder een sneeuwlaag.

Inmiddels is de temperatuur weer flink gestegen en ligt er geen sneeuw meer. Vandaag kan het ruim 20 graden worden. Vorige week dinsdag werd het in Chicago 22,9 graden.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Van sneeuw tot zon en warmte, het klimaat van de Alpen is fascinerend. Hoe wisselvallig het weer ook is, toch zijn er bepaalde patronen. We praten je bij. Lees meer

Ongeveer 160.000 Amerikaanse huizen en winkels verspreid over acht staten hadden maandagavond last van stroomuitval door regen- en onweersbuien. Lees meer