Regen leidt tot hoogwater in Limburg

Het Waterschap Limburg is zaterdag in Vlodrop aan de Duitse grens bij Roermond in de weer met de aanleg van nooddijken. Dit omdat in het Duitse stroomgebied van de Roer veel regen is gevallen en de rivier daar flink gezwollen is en op sommige plaatsen zelfs buiten de oevers is getreden.

De hevige regen heeft op verschillende plaatsen in Limburg voor maatregelen door het waterschap gezorgd. Op verschillende plekken langs de Maas zijn pompen en zandzakken geplaatst. In Well en Arcen zijn doorgangen in de Maaskades afgesloten.

Volgens Rijkswaterstaat is in Wallonië op sommige plaatsen code rood gegeven vanwege het hoogwater.

Peil zakt weer

De hoogwatergolf bereikte zaterdag rond het middaguur bij Sint Pieter (Maastricht) een afvoer van 1600 kuub per seconde. Dat is relatief veel, maar er is nog geen overstromingsgevaar. Komende dagen zakt het water in de Maas daarna weer, omdat er in Frankrijk en België geen regen van betekenis meer zal vallen.

Tags:

Cycloon Idai teistert Mozambique en Zimbabwe. De orkaan ging aan land met windsnelheden tot 200 km/uur. Nu is het vooral de regen die voor problemen zorgt. Lees meer

Februari is voorbij gevlogen en deze maand gaat de lente officieel van start! Al denk je er bij lenteweer waarschijnlijk niet meteen aan: griep! Lees meer