Droog zomerweer bij GP Australië

Het weer zal zondag geen rol van betekenis spelen bij de GP Formule 1 in Melbourne. In de Australische stad is het namelijk vrij zonnig, droog en zomers warm. Het is dus vooral ideaal weer voor de toeschouwers.

Wanneer de race om 6:00 uur Nederlandse tijd begint is het een graad of 28 in Melbourne. Daarmee is het ook meteen het warmste moment van de dag. Tijdens de race koelt het langzaam af en aan het eind van de race is het 26 graden. De luchtvochtigheid is met circa 40% vrij laag en daardoor is het voor het gevoel aangenaam zomerweer. Een matige zuidenwind brengt enige verkoeling voor de toeschouwers.

Coureurs en toeschouwers kunnen genieten van de middagzon. Ook trekken enkele wolken over het circuit. Het blijft droog en daarmee zijn de weerscondities ideaal voor coureurs die van een droog wegdek houden.   

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: EPA

Tags:

Februari is voorbij gevlogen en deze maand gaat de lente officieel van start! Al denk je er bij lenteweer waarschijnlijk niet meteen aan: griep! Lees meer

Verkiezingsdag verloopt waarschijnlijk droog. Hard waaien doet het zeker niet en verder kunnen we zon, stapelwolken en normale temperaturen verwachten. Lees meer