Zachte en wisselvallige krokusvakantie regio noord

Vakantievierders in eigen land krijgen komende week te maken met zacht, wisselvallig en vaak grijs weer. De krokusvakantie voor regio noord begint met een overwegend droog weekend en het is zacht met maxima van 7-10 graden. Na het weekend krijgt het weer herfstachtige trekjes. De wind wakkert flink aan en de regenkans stijgt. Het wordt daarbij nog zachter met een middagtemperaturen van 9-12 graden.

Komend weekend blijft het onder invloed van een hogedrukgebied grotendeels droog. Er zijn veel wolkenvelden, waaruit lokaal een beetje regen of motregen kan vallen. De kansen zijn echter zeer klein, 10-15%. Verder komt zaterdagochtend regionaal mist voor. Zaterdagmiddag kan de zon vooral in het westen lokaal even tevoorschijn komen, begin zondagochtend lukt dit mogelijk op meer plaatsen.

Het wordt zaterdag 7 graden in het noorden en oosten tot lokaal 9 graden in Zeeland. Bij weinig wind voelt het aangenaam zacht aan. Zondag is het met 8-10 graden een fractie warmer, maar steekt een matige westelijke wind op. Normaal is het half februari ’s middags een graad of 6.

Overgang naar herfstachtig weer

Na het weekend maakt het hogedrukgebied plaats voor lagedrukgebieden vanaf de oceaan. Hierdoor wordt het wisselvalliger met grotere regenkansen en meer wind. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas. Er stroomt nog wat zachtere lucht uit over het land, waardoor de maxima uitkomen tussen 9 en 12 graden. Vanaf dinsdag waait het aan zee soms hard tot stormachtig met kans op zware windstoten en vanaf woensdag gaat het harder regenen. 

Voorlopig geen vorst

Ook de nachten zijn voorlopig zacht tot zeer zacht. Eerst liggen de minima tussen 2 en 5 graden, maar vanaf dinsdag is het nog zachter met circa 7 graden. Normaal ligt de minimumtemperatuur in deze tijd van het jaar rond of iets onder het vriespunt.

De eerste serieuze kansen op nachtvorst dienen zich pas aan vanaf het carnavalsweekend. Dit komt doordat de weersverwachting vanaf dan onzeker wordt.

Foto: Jannes Wiersema

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Donderdag krijgen we waarschijnlijk te maken met een westerstorm. De windpiek wordt in de middag verwacht. Daarbij maakt het hele …
Lees meer...

 

In Maastricht werd het om 15:00 uur 17,1 graden. Niet eerder werd op 15 februari in ons land op een …
Lees meer...