Schone lucht voor tennissers op Australian Open

De regen van woensdag en een stevige wind op donderdag hebben gezorgd voor schone lucht tijdens het kwalificatietoernooi voor de Australian Open in Melbourne. De wind blaast de rook weg, omdat die vanuit het zuiden en dus vanaf de zee komt. Ook hielp de regen bij de schone lucht. De druppels namen de vieze stoffen op en namen ze mee naar de grond.

De komende dagen is er kans op een enkele bui en komt de wind opnieuw vanuit het zuiden, dus dat is gunstig voor de tennissers. Eerder zeiden verschillende spelers dat ze moeite hadden met ademen tijdens de wedstrijden. Dalila Jakupovic van Slovenië moest zelfs stoppen na een hoestbui.

Het toernooi begint maandag. Dan is er kans op meer rook door droogte en wind vanuit het binnenland. Dat duurt ongeveer twee dagen en daarna komt de wind weer vanuit het zuiden. Woensdag kan het bovendien stevig gaan waaien en ook wordt er dan weer regen verwacht in Melbourne.

Foto: EPA

Tags:

Het wordt kouder! De temperatuur ligt dit weekend rond of iets boven het langjarig gemiddelde van 5-6 graden. Klik voor de details. Lees meer

Het weerbureau van Australië verwacht dat in maart genoeg regen valt om de bosbranden die het zuidoosten van het land teisteren te blussen. Lees meer