‘In maart genoeg regen in Australië om branden te blussen’

Het weerbureau van Australië verwacht dat in maart genoeg regen valt om de bosbranden die het zuidoosten van het land teisteren te blussen. Het land heeft al drie jaar te maken met ernstige droogte, waardoor snel bosbranden kunnen ontstaan.

Bij de branden zijn 29 mensen om het leven gekomen en meer dan 2000 huizen verwoest. Er zijn nog honderd actieve branden in de staten New South Wales, Victoria en South Australia. Deze branden lijken onder controle.

Zelfs als de branden worden geblust, is de droogte nog niet voorbij volgens het weerbureau. Daar zijn nog maanden van bovengemiddelde hoeveelheid neerslag voor nodig.

Donderdag regende het in New South Wales. “Deze regen is niet genoeg om de branden te blussen, maar wel om de branden in bedwang te houden”, aldus de regionale brandweer.

Foto: EPA

Tags:

De regen van woensdag en een stevige wind op donderdag hebben gezorgd voor schone lucht tijdens het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. Lees meer

Wintersporters kunnen aangenaam weer verwachten, vooral in de Alpen is er ruimte voor de zon. Vandaag is het in de meeste skigebieden zonnig en zacht.  Lees meer