Drukke spitsen en gladheid morgen

Wie morgen op pad gaat moet rekening houden met gure weersomstandigheden en drukte op de weg. Precies tijdens de ochtendspits trekken namelijk winterse buien over de Randstad en het zuiden. Daarbij is kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer. Bij een fikse bui kan het zelfs even wit en glad worden door hagel. Ook kan de natte sneeuw lokaal kort op het gras blijven liggen. De avondspits krijgt eveneens met winterse buien te maken en in de nacht naar vrijdag kan het glad worden door bevriezing.

Aan het begin van de ochtendspits is het waarschijnlijk op de meeste plaatsen nog droog, maar al gauw neemt vanuit het westen de buienkans toe. Juist tijdens het drukste deel van de spits is de kans op felle winterse buien het grootst. De meeste buien zijn voor de zuidelijke provincies en de Randstad. Ook het noorden maakt kans op enkele winterse buien. In het oosten is het aanvankelijk overwegend droog. Na de ochtendspits stijgt ook daar de kans op buien.

De buien gaan gepaard met hagel en natte sneeuw. Ook is kans op een klap onweer. Tijdens buien daalt de temperatuur naar slechts 1 graad boven nul. In combinatie met natte sneeuw en hagel is het voor het gevoel koud en guur. Naast een waterdichte jas of paraplu zijn handschoenen, een sjaal en muts dan ook geen overbodige luxe.

Onstuimige en gure middag

Donderdagmiddag belooft het onstuimig te worden. Vanuit het noordwesten blijven winterse buien over het land trekken en daarbij is kans op hagel en natte sneeuw. Vooral in het noordoosten is ook kans op onweer. Tussen de buien door kan de zon even schijnen.

De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard (6-7 Bft.) in de kustgebieden. Op de Wadden kan het korte tijd stormachtig waaien (8 Bft.) en is bij buien kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Het wordt maximaal 4-5 graden, maar tijdens buien daalt het kwik naar 1-2 graden. Vanwege de stevige wind is het guur met gevoelstemperaturen van -2 tot -5 graden.

Drukke avondspits – gladheid in avond en nacht

Ook tijdens de avondspits weten winterse buien ons land te vinden en blijft het stevig waaien. Daardoor zal het wederom druk zijn in het verkeer. Donderdagavond neemt de buiigheid geleidelijk af. Het klaart breed op en in de tweede helft van de avond kan het lokaal al vriezen. Daardoor wordt het plaatselijk glad.

In de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. De wind neemt af en het waait slechts zwak. Daardoor koelt het flink af. De minima komen in het binnenland uit op -2 tot -4 graden. In Brabant, Limburg, de Veluwe, de Achterhoek en Twente kan het lokaal zelfs matig vriezen met temperaturen beneden -5 graden. Omdat de wegen nog nat zijn wordt het regionaal glad door bevriezing. In de kustgebieden ligt de temperatuur rond het vriespunt.


Binnenkort een jarige? Verras ze met iets moois! Bestel nu bij Greetz extra voordelig dankzij deze speciale kortingscode!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Winterliefhebbers kunnen komende tijd hun hart ophalen. Koning Winter is namelijk weer in het land. Kunnen de schaatsen uit het vet? Lees meer

De berging van overboord geslagen containers in het Waddengebied gaat ook woensdag zeer waarschijnlijk nog niet beginnen. Lees meer