Natuurbranden bedreigen Mexico-Stad

De autoriteiten van Mexico-Stad luiden de noodklok vanwege natuurbranden in de buurt van de stad. Die produceren giftige rook die schadelijk is voor de gezondheid van de inwoners van de stad.

Bewoners wordt aangeraden om buitenactiviteiten uit te stellen en binnen te blijven met de ramen gesloten. Die waarschuwing geldt in het bijzonder voor kwetsbare groepen, zoals kinderen en zieken. De Mexicaanse voetbalcompetitie stelt wedstrijden in de stad uit, de burgemeester overweegt studenten vrijaf te geven.

Het is momenteel heet en droog in Mexico-Stad en omgeving. De temperatuur loopt in de stad op naar 32 graden, ten zuidwesten van de stad, in de deelstaat Guerrero, wordt het nog veel heter en zijn bosbranden actief. De vooruitzichten zijn slecht: door een matige tot vrij krachtige wind worden de branden aangewakkerd. Bovendien blijft het droog.

Mexico-Stad is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, met 9 miljoen inwoners in de stad en 21 miljoen in de hele metropool. De luchtkwaliteit in de stad gold lange tijd als zeer slecht, maar sinds de jaren 90 was verbetering zichtbaar. De laatste jaren lijkt de luchtkwaliteit echter weer te verslechteren.

Foto: EPA

Tags:

Weet Ajax de eerste plek in de eredivisie vast te houden, dan zal de huldiging op het Museumplein in Amsterdam donderdag waarschijnlijk droog verlopen. Lees meer

Regen en wind zullen morgen een rol spelen tijdens de vijfde etappe van de Giro. Ook de volgende dagen moet rekening gehouden worden met neerslag. Lees meer