Morgen eerste regionale zomerse dag van 2017

Morgen wordt het voor het eerst dit jaar zomers warm in ons land. Voor een zomerse dag moet het 25 graden of meer worden en in Noord-Brabant en Limburg gaat dat lukken. Het is dan inmiddels 234 dagen geleden dat het zomers warm was in ons land, namelijk op 25 september. Woensdag wordt het in De Bilt 26 graden en noteren we de eerste officiële warme dag van het jaar.  

Strakblauwe luchten hoeven we niet te verwachten. Een zuidelijke wind voert namelijk niet alleen zeer warme lucht aan, maar ook wolkenvelden. Dinsdagochtend kan in het noorden lokaal een spat regen vallen en dinsdagmiddag is een lokale bui niet uitgesloten, maar het droge weer met wolkenvelden en zon overheerst. Daarmee is het prima weer.

Woensdag wordt het vooral in het binnenland vrij zonnig. Aan zee komt meer bewolking voor en is kleine kans op een bui. In de nacht naar donderdag en donderdag overdag verdrijven regen- en onweersbuien de warmte.

27-29 graden op woensdag in het zuiden

Morgen stijgt de temperatuur naar 24 graden in de Randstad, Zeeland en in het midden en oosten van het land en 25 à 26 in Noord-Brabant en Limburg. Op de Wadden en in de noordelijke kustprovincies is het met 20-22 graden minder warm.

Woensdag doen we er nog een schepje bovenop met 22-24 graden in het noordwestelijk kustgebied, 25-27 in een strook van Zeeland naar Drenthe en 27 tot zeer lokaal 29 in Noord-Brabant en Limburg.

Na 234 dagen weer zomers warm in ons land

De laatste keer dat het zomers warm werd in ons land was op 25 september vorig jaar. Het werd toen in het oosten van het land 25 à 26 graden. In De Bilt dateert de laatste zomerse dag van 15 september. Dit was kort na een serie recordlate tropische septemberdagen.

Huldiging Feyenoord met veel zon – pas op voor verbranden

Vandaag is het met 18 graden op de Wadden tot 22 in Limburg nog niet zo warm als dinsdag en woensdag. Wel is het de zonnigste dag van de week. Dat komt goed uit voor de fans van Feyenoord die rond het middaguur de landskampioen huldigen. De zon schijnt uitbundig, er trekt wat sluierbewolking over en het wordt 18 graden.

Tussen 12 en 15 uur staat de zon op z’n hoogst en wordt zonkracht 6 verwacht. Wie lang naar buiten gaat doet er goed aan zich te beschermen met zonnebrandcrème.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In Eindhoven werd het om 11:10 uur 25,2 graden. Daarmee had Eindhoven de primeur om als eerste dit jaar de …
Lees meer...

 

De natuur profiteert van het huidige weertype. Dit weekend en volgende week is het wisselvallig met regelmatig regen- en onweersbuien. Vooral …
Lees meer...