Slecht weer tijdens Boston Marathon

Deelnemers aan de marathon van Boston krijgen te maken met slecht weer. Een flink buiengebied is onderweg naar de Amerikaanse stad. De ergste buien zullen voor de start passeren, maar er is kans dat de lopers ook tijdens hun race met regen te maken krijgen. Daarnaast staat er een stevige wind.

Het buiengebied strekt zich uit van het oosten van Virginia, via het oosten van de staten Pennsylvania en New York richting Vermont en Maine. In Boston valt af en toe regen en motregen en in de eerste helft van de middag (onze tijd) trekt een aantal stevige onweersbuien over de regio. Daarbij kan het tijdelijk hard regenen en is er kans op windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur.

Waarschijnlijk zijn de zwaarste buien gepasseerd wanneer de eerste renners van start gaan, maar nog steeds kunnen buien voorkomen. Later op de dag neemt de wind in kracht toe en wordt het onstuimiger. De organisatie spreekt van ‘inclement weather’ en laat de laatste wave direct starten na de op één na laatste startgroep.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De afgelopen nachten verliepen koud en heeft het op grote schaal gevroren. Deze week wordt het juist warmer dan normaal met 's nachts 6-9 graden. Lees meer

Het droge en warme weer tijdens de zomer en herfst had ook voordelen. In de tweede helft van vorig jaar zijn opvallend weinig tekenbeten gemeld. Lees meer