Droogte in Californië voorbij

Voor het eerst in meer dan zeven jaar is Californië droogtevrij verklaard. Dat blijkt uit de Amerikaanse Droogte Monitor. Het contrast met een jaar geleden is groot. Toen was 70 procent van de staat nog te droog.

Dat de droogte nu voorbij is komt door de hevige regen- en sneeuwval van afgelopen winter. Daardoor zijn de meren en reservoirs weer aangevuld met water. Toch kan de droogte volgens experts zo weer de kop op steken. De klimaatverandering zorgt in Californië voor veel weerextremen.

De droogte heeft veel ellende veroorzaakt, zoals vele bosbranden met tientallen doden tot gevolg. Om het watertekort tegen te gaan werd het drinkwatergebruik aan banden gelegd. Ook konden boeren niet meer onbeperkt water gebruiken.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Op 20 maart gaan in Nederland de stemlokalen open. Weer of geen weer, miljoenen mensen gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Lees meer

Dit weekend regent het vooral in de ochtend en op zaterdag staat er een stevige wind. In de middag is het minder nat en met vooral op zondag ook zon. Lees meer