Prima weer tijdens voorjaarsvakantie regio noord

In regio noord is het volgende week voorjaarsvakantie en het weer is prima voor buitenactiviteiten. Het blijft vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 8-12 graden. Daarbij is het droog en vooral de eerste dagen flink zonnig. Mensen die vandaag of morgen vertrekken naar de wintersport hebben onderweg rustig weer en kunnen een zonnige week tegemoetzien.

Door een krachtig hogedrukgebied boven Centraal-Europa waait de wind bij ons voorlopig uit het zuiden. Hierdoor is het zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 8-12 graden. In het zuiden kan het vandaag en zondag lokaal 15-16 graden worden.

Het weerbeeld bestaat vandaag en dit weekend uit veel zonneschijn. Het is aangenaam weer om buiten te zijn. De februarizon voelt heerlijk aan, maar de zonkracht is nog laag. Antizonnebrandmiddelen zijn daarom niet nodig. De zuidenwind is zwak tot matig. Vandaag en zondag wordt het 11 graden aan zee tot mogelijk 15-16 graden lokaal in het zuidoosten. Morgen komt de temperatuur net een graadje lager uit.

Een enkele bui

Na het weekend is er wat meer bewolking, maar op veel plaatsen blijft het droog. Dinsdag en woensdag worden waarschijnlijk de meest bewolkte dagen met kans op een enkele bui. Daarna stijgt de kans op geheel droge dagen naar circa 70%.

De middagtemperatuur komt volgende week dagelijks uit tussen 8 en 12 graden. In de nachten blijft het kwik meestal boven het vriespunt. Regionaal kan het tijdens een heldere nacht landinwaarts licht vriezen. Ter vergelijking: de gemiddelde maximumtemperatuur voor de tweede helft van februari is een graad of 6 en de gemiddelde minimumtemperatuur 0 graden.

Alpen volop zonnig

Voor vakantiegangers die een weekje wintersport in de Alpen hebben gepland zijn de vooruitzichten uitstekend. Het is zonovergoten en het waait nauwelijks. In de dalen en op de lagere pistes dooit het overdag wel flink. Op de route naar de Alpen zal het weer weinig problemen veroorzaken. Alleen de laagstaande zon kan vooral halverwege de ochtend en aan het einde van de middag soms hinderlijk zijn.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De zogenaamde 'Pineapple Express' heeft voor veel overlast gezorgd in Californië. Er viel extreem veel regen met modderstromen als gevolg. Lees meer

Er is opnieuw sprake van het weerfenomeen El Niño, maar de effecten zullen het wereldwijde weer deze keer niet heel erg beïnvloeden. Lees meer