Voorjaarsvakantie begint met zonnig weekend

Scholieren in het zuiden, die komende week pas vakantie hebben, treffen het. Het blijft op de meeste dagen droog en de zon schijnt regelmatig. Alleen maandag en dinsdag is er meer bewolking en kans op wat neerslag. De dagen beginnen koud met een paar graden vorst en regionaal mist. Bij voldoende zon is het ’s middags een graad of 6 en het waait zwak tot matig. Daarmee is het prima weer voor buitenactiviteiten, zoals het bezoeken van een pretpark of het maken van een lange wandeling.

Wie zaterdagochtend al wil genieten van het zonnetje, komt mogelijk bedrogen uit. In de nacht ontstaat op veel plaatsen mist en lage bewolking. Ook is het nog koud in de ochtend met op grote schaal enkele graden vorst. In de tweede helft van de ochtend verdwijnt de mist en breekt vanuit het zuidwesten de zon door. Langs de oostgrens kan het ochtendgrijs tot het middaguur hardnekkig blijven. Uiteindelijk wordt het overal vrij zonnig winterweer. Er staat weinig wind en daardoor voelt het in de winterzon bij 6-8 graden aangenaam aan.

In de avond en nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en kan wederom mist ontstaan. Het wordt koud met minima tussen -2 en -5 graden. Langs de Zeeuwse kust ligt de temperatuur net iets boven nul. Zondag begint lokaal met mist. Daarna wordt het opnieuw prima winterweer met flink wat zon afgewisseld door een paar wolkenvelden. Bij een zwakke tot matige zuidenwind is het vrij zacht met 6 tot 8 graden.

Tijdelijk meer bewolking en kans op neerslag

Maandag en dinsdag neemt de bewolking toe en is kans op regen. Wie van plan is om naar buiten te gaan doet er goed aan de neerslagradar te checken. De nachten worden door de bewolking wat minder koud, overdag blijft het circa 7 graden en daarmee is het zeker niet koud.

In de tweede helft van de week hebben we waarschijnlijk weer een droog weertype met regelmatig zonneschijn. In de nachten kan soms mist ontstaan, maar deze verdwijnt overdag snel. De temperatuurverwachting is wat onzeker, waarschijnlijk wordt het opnieuw iets kouder met ’s nachts een paar graden vorst en middagtemperaturen tussen 5 en 8 graden. Dit zijn normale temperaturen voor de tweede helft van februari. Wie niet in eigen land blijft, maar op wintersport gaat, kan hier het wintersportweer checken.

Vorig jaar herfstachtig en zeer zacht

Mooi lenteweer zat er vorig jaar nog niet in tijdens de eerste week van de krokusvakantie. Het was van tijd tot tijd onstuimig met flink wat regen en wind. Tot vorst kwam het niet en de maxima waren zeer hoog met 9 tot 12 graden! De krokusvakantie stond toen aan de vooravond van de op één na warmste maart sinds 1706.

Foto: Jannes Wiersema

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Scholieren in het zuiden, die komende week pas vakantie hebben, treffen het. Het blijft op de meeste dagen droog en […] Lees meer

Scholieren in het zuiden, die komende week pas vakantie hebben, treffen het. Het blijft op de meeste dagen droog en […] Lees meer