Bewolkt en vrij koud weekend met soms wat regen

Het komende weekend verloopt overwegend grijs. Op de dag dat Sinterklaas aankomt in ons land kan het vooral in de noordelijke helft van het land af en toe regenen. Zondag is het overdag op de meeste plaatsen droog. Zondagavond neemt vanuit het zuiden de kans op regen toe. De middagtemperatuur ligt op beide dagen rond 7 graden. Een stevige zuidwestenwind veroorzaakt zaterdagmiddag een gevoelstemperatuur van slechts een graad of 3.

Zaterdag blijft het in de zuidelijke delen van het land overwegend droog. Als er toch iets valt gaat het om wat lichte motregen. In het noorden is de kans op regen groter. Vooral in Groningen, Drenthe en Friesland kan het een flink deel van de dag regenen. Ook in Apeldoorn is kans op een klein beetje regen. Er is in het hele land veel bewolking, maar in de loop van de middag kan in het zuiden de zon soms doorbreken.

Het wordt 6 graden in het oosten tot 8 in het westen en daarmee is het relatief koud. Gemiddeld is het half november 9-10 graden. Bovendien veroorzaakt de matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind een gevoelstemperatuur van slechts 3 graden.

Zaterdagavond en de nacht naar zondag is vooral in het noorden en langs de westkust kans op wat gespetter. De temperatuur daalt naar 3-5 graden. In het zuiden en oosten is het zo goed als droog met minima rond 2 graden. Als het opklaart kan het lokaal een graadje vriezen.

Grotendeels droge zondag

Zondag blijft het overdag op veel plaatsen droog. Als ergens een beetje regen valt zal dit in de kustgebieden zijn. Het zuiden van het land heeft de meeste kans op een beetje zon. Het wordt 5 graden in de Limburgse heuvels, 6-7 graden op veel andere plaatsen en 8 graden aan de westkust. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden. Zondagavond neemt de kans op regen toe vanuit het zuiden toe.

Na het weekend iets zachter, maandag regen

Volgende week blijft het licht wisselvallig met vooral maandag waarschijnlijk regelmatig regen. Halverwege de week stijgt de middagtemperatuur naar een graad of 10.

Het weer voor vandaag vind je in het weerbericht Nederland.

Foto: Jannes Wiersema

Tags:
bosbranden Australië

Het seizoen van hitte en bosbranden is in Australië vroeg begonnen. Het is kurkdroog en door blikseminslag kunnen snel nieuwe brandhaarden ontstaan. Lees meer

sneeuw Spanje

Sneeuw in flinke delen van Noord- en Midden-Spanje veroorzaakt overlast op de wegen. Het winterweer gaat bovendien gepaard met veel wind. Lees meer