Sneeuw hindert oogst Canada

Aanhoudend winters weer hindert de oogst in Canada. Het is niet ongebruikelijk dat er in oktober sneeuw valt in delen van Canada. Dat het nu al meerdere weken blijft liggen is wel ongewoon.

“Er moet nog een hoop gebeuren”, zegt boer Mike Ammeter tegen persbureau Bloomberg. Zijn tarwe en gerst gaan verborgen onder 2,5 centimeter sneeuw. “De kwaliteit van de tarwe wordt daardoor lager. Dat verlies kan ik nu al inboeken.”

De oogstcrisis komt voor de Canadezen op een slecht moment. Het land leek juist te kunnen profiteren van de handelsoorlog tussen de VS en China en productieproblemen in Australië en Rusland. De sneeuw gooit nu roet in het eten. In de haven van Vancouver liggen verschillende schepen ongebruikt te wachten tot ze het graan kunnen exporteren.

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Opnieuw eist zware regenval in Europa zijn tol. Dit keer zijn zeker elf mensen om het leven gekomen door noodweer in het zuiden van Frankrijk. Lees meer

Er lijkt geen einde te komen aan de extreme nazomer. Vandaag is de zesde officiële warme dag op rij. Normaal is het halverwege oktober 14 à 15 graden. Lees meer