Duizenden mensen geëvacueerd in Zuid-Frankrijk

Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk. Nog eens acht anderen raakten gewond. Franse autoriteiten hebben duizenden mensen geëvacueerd uit het gebied dat is ondergelopen door zware regenval. Er zijn honderden brandweerlieden en negen helikopters ingezet om mensen te redden in het zuidelijke departement Aude, onder meer van de daken van hun huizen.

Er zaten maandagavond nog zo’n 3300 huishoudens zonder stroom. Ook bleven scholen in Aude dicht in verband met het noodweer en zijn veel wegen afgesloten.

De televisie toonde beelden van straten die in woeste rivieren waren veranderd. Auto’s werden door het water meegesleurd. De prefect vertelde dat in de nacht van zondag op maandag evenveel regen was gevallen als normaal in een half jaar. In sommige gemeenten stond het water 6 meter hoog.

Het plotse noodweer overviel mensen in hun slaap. Er vielen meerdere doden in de gemeente Trèbes. Ook de plaatsen Villardonnel en Villegailhenc zijn hard getroffen. ,,Het is hier net een oorlogsgebied. Het dorp is min of meer afgesneden van de buitenwereld”, zei een inwoner van die laatste plaats.

Afgelopen donderdag ook al doden door zware regenval

Afgelopen donderdag had zware regenval in Zuid-Frankrijk ook al twee slachtoffers geëist. Toen werden in de plaats Sainte-Maxime aan de Côte d’Azur verschillende auto’s in de Middellandse Zee gespoeld, de twee werden dood in een auto ontdekt.

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De eerste helft van de meteorologische herfst was uitzonderlijk zonnig, warm en droog. Limburg telde een recordaantal zomerse dagen! Lees meer

15 oktober 2018

Sneeuw hindert oogst Canada

Terwijl we in Nederland een bizarre nazomerse periode in oktober beleven, hebben de boeren in Canada last van sneeuw die al lange tijd blijft liggen. Lees meer