Nog twee dagen droog en zonnig lenteweer

We mogen nog twee dagen genieten van aangenaam lenteweer. Vandaag start op sommige plekken bewolkt, maar vanmiddag is het lekker zonnig. Het wordt 11 graden aan zee tot 15 in het zuidoosten. Morgen wordt een zonovergoten lentedag. Met 14 graden in Friesland tot 18 graden in het zuiden wordt het de warmste dag van het jaar tot nu toe.

Vandaag kan je droog naar de stembus. Vanochtend vroeg komt lokaal wat mist voor en verder is er vanochtend naast zon ook bewolking. In de middag wordt het vanuit het westen goed zonnig. De wind waait zwak tot matig uit het westen en de temperatuur komt uit tussen 11 en 15 graden.

Morgen 18 graden in het zuiden

Donderdag wordt een zonovergoten voorjaarsdag. In de middag ontstaan wat onschuldige stapelwolken, de meeste in het noordoosten van het land. In Friesland wordt het circa 14 graden, in de Randstad komt de middagtemperatuur uit op 16 graden en in Noord-Brabant en Limburg wordt het zelfs 18 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden tot zuidwesten. Voor rokjesdag is het nog te vroeg, want de ochtend begint fris met temperaturen rond het vriespunt!

Vrijdag is er veel meer bewolking en er kan wat lichte regen vallen. Met maxima van 9 tot 11 graden is het een stuk frisser. Er staat een matige tot (vrij) krachtige westenwind, waardoor het nog wat kouder aanvoelt. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en wakkert mogelijk nog wat verder aan. Bovendien trekt vanuit het noordwesten een gebied met intensievere regen het land in.

Het weekend verloopt nat met een stevige wind uit het westen. De zon krijgen we waarschijnlijk niet of nauwelijks te zien en de maximumtemperatuur ligt rond 12 graden.

Volgende week is het licht wisselvallig. De middagtemperatuur gaat iets omhoog en ligt rond 13 à 14 graden.

Sommige mensen hebben al last van hooikoorts

Door het mooie weer is de hoeveelheid pollen in de lucht toegenomen. Elzen en hazelaars staan in bloei en het matig allergeen pollen veroorzaakt bij sommige mensen klachten. De berk staat nog niet in bloei. Het sterk allergeen pollen van deze boom wordt pas richting het einde van de maand verwacht.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het is vandaag de eerste landelijke lentedag! Om 12:40 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 15,0 graden. In …
Lees meer...

 

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen aanstaande woensdag is het waarschijnlijk droog en schijnt regelmatig de zon. Met 10 tot 15 graden …
Lees meer...