Zonnig en zacht weer voor wintersporters

Wintersporters kunnen aangenaam weer verwachten, vooral in de Alpen is er ruimte voor de zon. Vandaag is het in de meeste skigebieden zonnig en zacht. 

Ook donderdag laat de zon zich vaak zien. Vrijdag neemt in Frankrijk in de loop van de dag de bewolking toe en begint het boven de 1500 meter te sneeuwen. De sneeuwgrens daalt dit weekend geleidelijk tot circa 400 meter waardoor ook de lager gelegen dalen wit kleuren. In de dalen wordt rond de 10 centimeter sneeuw verwacht. Hoger in de bergen kan lokaal 30 centimeter verse sneeuw vallen. Daarbij kan het tevens hard waaien.

In de Oostenrijkse Alpen begint het vrijdag laat in de avond met sneeuwen. Boven de 1000 meter wordt enkele centimeters sneeuw verwacht. In de loop van het weekend daalt de sneeuwgrens naar circa 400 meter. Door de verse sneeuw neemt de kans op lawinegevaar toe, voor wintersporters is het dan gevaarlijk om off-piste te gaan. Na het weekend keert het rustige weer terug en laat de zon zich weer veel zien.

Lees hier het uitgebreide wintersportweerbericht.

Foto: Snowplanners

Tags:

Het weerbureau van Australië verwacht dat in maart genoeg regen valt om de bosbranden die het zuidoosten van het land teisteren te blussen. Lees meer

Boven het zuidelijke deel van de Stille Oceaan is momenteel een tropische cycloon in ontwikkeling. Fiji en Tonga krijgen mogelijk te maken met deze cycloon. Lees meer