Tropische storm Humberto op weg naar Bahama’s

Humberto

Er is opnieuw een tropische storm op weg naar de Bahama’s. De storm, die de naam Humberto heeft gekregen, ligt zaterdagochtend zo’n 160 kilometer ten oostzuidoosten van de Abaco eilanden.

De gemiddelde windsnelheid is 65 kilometer per uur, vergelijkbaar met windkracht 8. De windstoten komen hoger uit. De verwachting is dat tropische storm Humberto de komende twee tot drie dagen in kracht toeneemt en een orkaan van de eerste categorie wordt.

Humberto trekt dicht langs de Bahama’s

De koers van het systeem is eerst noordwest, zondag meer noord tot noordwest en maandag noord. Het trekt daarmee erg dicht langs de noordwestelijke Bahama’s en ook weer langs de oostkust van Florida.

Humberto zorgt voor veel regen. Op de Bahama’s wordt vandaag en morgen 50 tot 100 millimeter, lokaal zelfs 150 millimeter regen verwacht. Ook langs de kust van centraal Florida tot aan South Carolina wordt flink wat regen verwacht.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: ANP

Tags:
nazomer

De nazomer met aangename temperaturen is na vandaag voorbij. De komende week is het met 16-18 graden vrij fris. Volgend weekend wordt het weer warmer. Lees meer

droog weer Prinsjesdag

Het weer op Prinsjesdag is heel anders dan in het weekend. De zon kan wel schijnen, maar blijft het ook droog? Het is veel koeler dan vorig jaar. Lees meer