Doden door omvallen boom tijdens Florence

Zeker twee mensen zijn omgekomen toen tijdens orkaan Florence een boom op hun huis viel in Wilmington (North Carolina). Het gaat om een moeder en haar kind, bericht CNN. De vader raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer in de kustplaats moet eigenlijk in de kazerne blijven vanwege de harde wind. Brandweerchef Buddy Martinette zei dat dat beleid feitelijk wordt genegeerd. Brandweerlieden zouden gewoon doorgaan met het redden van mensen.

Lokale media berichten dat in Pender County een vrouw is overleden aan een hartinfarct. De hulpdiensten konden haar niet bereiken omdat omgewaaide bomen de wegen blokkeerden. Het is voor zover bekend de eerste keer dat de autoriteiten bevestigen dat mensen zijn omgekomen door de storm.

Ruim 634.000 huishoudens en bedrijven in de staten North en South Carolina zitten zonder elektriciteit.

Krankzinnig

De overheid had ruim een miljoen mensen in kustgebieden opgeroepen tijdig te evacueren. In de twee Carolina’s hebben volgens de nieuwszender zo’n 26.000 mensen een veilig heenkomen gezocht in opvangcentra. Anderen besloten het noodweer thuis uit te zitten.

,,Het is krankzinnig”, zei Kevin DiLoreto uit kustplaats Wilmington nadat een boom op zijn huis was gevallen. Hij vertelde telefonisch dat omgewaaide bomen alle wegen naar zijn buurt blokkeren. ,,Iedereen lacht om het feit dat de storm is afgeschaald, maar ik heb nog nooit zoveel verwoeste bomen gezien.”

De zevenjarige Maysie Baumgardner, die met haar familie schuilt in een hotel in Wilmington, zei een ,,beetje bang” te zijn. ,,Maar ik heb mijn iPad en ik kijk naar Netflix.”

Foto: AFP

Tags:

Mangkhut heeft een ravage veroorzaakt op de Filipijnen en zet nu koers richting Hong Kong. De tyfoon blijft daarbij ongekend krachtig. Lees meer

Het noorden van de Filipijnen krijgt vannacht te maken met windstoten van 285 km per uur, 450 mm regen en 20 meter hoge golven. Lees meer