Vooruitzicht weer rond Gardameer Noord-Italië gunstig

vooruitzicht weer Gardameer Italië

Na het slechte weer eerder deze week is het vooruitzicht voor het Gardameer en heel Noord-Italië gunstig. Vakantiegangers worden waarschijnlijk gespaard van nieuwe hagelbuien en kunnen opgelucht ademhalen. De komende dagen kent het gebied veel zon, met maxima van 28 tot 30 graden.

In het noordoosten en uiterste noorden van Italië kunnen woensdag lokaal onweersbuien ontstaan, maar waarschijnlijk zijn ze niet zo heftig als die van eerder deze week. Toen werd de regio rond het Gardameer getroffen door buien met gigantische hagelstenen van wel 2 tot 4 centimeter groot.

Het was deze zomer vaker slecht weer bij het onder toeristen populaire meer. Vorige week was te zien hoe tentharingen loskwamen door de harde wind. Tenten stonden tot kniehoogte onder water. Ook in het noorden van Frankrijk en in de Alpen was het toen raak.

Vakantiegangers in ons land hebben een nat weekend voor de boeg, maar het vooruitzicht naar volgende week is weer wat gunstiger.

Foto: EPA

Tags:
Weerhype Lowlands

Het vooruitzicht naar dit weekend laat voor Lowlands zeker buien zien, maar er is geen reden tot een weerhype. Het zal echt niet continu regenen. Lees meer

Momenteel heerst er grote discussie omtrent het afschaffen van de zomer- of wintertijd. Dit zijn de gevolgen voor het weer bij wintertijd in augustus. Lees meer