Japan: evacuatie 300.000 mensen om tropische storm Krosa

evacuatie in Japan vanwege tyfoon Krosa

Tropische storm Krosa wordt net geen tyfoon, maar Japan gaat wel over op evacuatie. Japan dringt er bij ruim 300.000 mensen op aan woensdag hun huizen te verlaten nu de zware tropische storm Krosa de archipel nadert. Luchtvaartmaatschappijen hebben honderden lijnvluchten geannuleerd vanwege de aantocht van de storm, berichtte de openbare omroep NHK.

Krosa is met een windsnelheid van iets meer dan 100 kilometer per uur een zware tropisch storm en nog net geen tyfoon. Wel zijn er windstoten van bijna 150 km/uur. Er wordt gewaarschuwd voor golven van tien meter, zware regenval en modderstromen.

Het advies tot evacuatie geldt voor 310.000 inwoners en ongeveer 350 vluchten gepland voor donderdag waren geannuleerd, meldde NHK.

Gedurende de 24 uur op donderdag verwacht het Japanse meteorologisch instituut tot een meter regen in Shikoku, het kleinste van de vier grootste eilanden van Japan.

Vorig jaar stierven meer dan tweehonderd mensen in stortregens en overstromingen in delen van West-Japan.

Foto: EPA

Tags:

Momenteel heerst er grote discussie omtrent het afschaffen van de zomer- of wintertijd. Dit zijn de gevolgen voor het weer bij wintertijd in augustus. Lees meer

brandweer naar Groenland vanwege natuurbranden

In totaal worden 38 mensen van de Deense brandweer naar Groenland gestuurd vanwege natuurbranden in het zuidwesten. In deze regio heeft eerder brand gewoed. Lees meer