Tropische hitte tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Na tijdelijk wat koeler en wisselvallig zomerweer wordt het vanaf zondag warmer. Zondag en maandag ligt de middagtemperatuur in Nijmegen rond 24 graden. In Noord-Nederland en langs de westkust is het enkele graden koeler en in het zuidoosten wordt het ruim 25 graden. Dinsdag, de dag dat de Vierdaagse start, wordt het met veel zon pas echt warm met 28 graden. Woensdag wordt het met 31 of 32 graden zelfs tropisch! Vanaf woensdagavond neemt de kans op onweersbuien toe en donderdag en vrijdag verlopen wat minder warm.

De vier wandeldagen van de Nijmeegse Vierdaagse zijn volgende week dinsdag t/m vrijdag. De bijbehorende Vierdaagsefeesten beginnen morgen al.

Morgen begint met wat zon in het zuidoosten. De bewolking neemt snel toe en in de middag en avond kan hier en daar wat lichte regen vallen. Ook in Nijmegen zal dit tot ver in de avond het geval zijn. De hoeveelheden stellen weinig voor, maar je kunt er wel nat van worden. De maximumtemperatuur ligt morgen rond 21 graden en in de nacht naar zondag is het circa 15 graden.

Zondag en maandag aangenaam zomerweer

Zondag wordt een prima zomerdag. Zonnig is het niet, maar naast wolkenvelden komt ook de zon regelmatig tevoorschijn. In het noordoosten kan in de ochtend nog een spat regen vallen, ’s middags blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt ongeveer 24 graden en zondagavond blijft het lang aangenaam. In Limburg is het zomers warm met ruim 25 graden, terwijl het kwik in het westen en noorden wat lager ligt met 21-23 graden. Voor bezoekers van de Zwarte Cross wordt zondag de mooiste dag.

Ook maandag is het lekker zomerweer met vooral in de tweede helft van de dag flink wat zon. De temperatuur varieert dan van 20 graden op de Wadden, 23 in het midden van het land en 25 of 26 in het zuiden.

Dinsdag en woensdag zonnig en heet, daarna kans op onweer

Dinsdag, de eerste dag van de Vierdaagse, wordt een zonnig zomerdag met in Zuid-Nederland al 30 graden en circa 28 graden in Nijmegen en omstreken. Ook in de binnenstad van Nijmegen kan de temperatuur oplopen naar 30 graden. Tijdens het begin van de middag schijnt de zon enkele uren met UV-Index 6-7. Weeronline adviseert wandelaars een lichtgekleurd petje te dragen en zich goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Woensdag wordt het nog heter. Volgens de laatste verwachtingen wordt het 31-32 graden. Binnen de bebouwde kom kan het door stadseffect nog iets warmer worden met 33 graden! In de loop van de middag neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien toe. Of Nijmegen ook door een plensbui getroffen gaat worden is nu nog niet te zeggen.

Donderdag en vrijdag is het drukkend warm met maxima tussen 24 en 28 graden. Op beide dagen is de kans op regen- en onweersbuien vrij groot.

Weersverwachting Nijmegen

Vertrek je dit weekend naar het zuiden?

Regio zuid heeft vanaf vanmiddag zomervakantie. Ga je niet naar de Vierdaagse(feesten) en vertrek je komende dagen naar Zuid- of Centraal-Europa? Lees dan wat je kan verwachten in ons #RondjeEuropa.

Vertrek je vandaag al met de auto? Houd dan vanmiddag rekening met fikse (onweers)buien in Nederland, België en Noord-Frankrijk en vanavond in grote delen van Duitsland.


De gelegenheid om visitekaartjes uit te wisselen? Laat ze snel drukken mét korting bij Drukwerkdeal, dankzij onze unieke acties en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De zomer is tot nu toe 1,6 graden warmer dan normaal, zowel het gemiddelde maximum als het gemiddelde over alle […] Lees meer

Op zoek naar zon en tropische warmte? Dan ben je in het Middellandse Zeegebied en in Frankrijk komende tijd aan […] Lees meer