Smog teistert Mexico-Stad

Mexico-Stad heeft al een paar dagen te maken met flinke smog. Die wordt veroorzaakt door bosbranden aan de randen van de dichtbevolkte stad.

De autoriteiten hebben de inwoners geadviseerd niet te veel buiten te komen. De waarschuwing was nodig omdat in de mistpluimen ook veel as zat en dat is zeer slecht voor de luchtwegen.

Het weer helpt voorlopig niet mee. In Mexico-stad is het met 30 graden zeer warm en staat er nauwelijks wind. Mogelijk valt er woensdagavond een klein beetje regen, waardoor de luchtkwaliteit tijdelijk wat kan verbeteren. De neerslag zal echter niet genoeg zijn voor de oplossing van het smogprobleem.

Weinig kans op regen

Ook in de rest van de week is de neerslagkans klein en staat er weinig wind. Pas vanaf zaterdag neemt de neerslagkans een klein beetje toe.

Op de langere termijn zijn de verwachtingen nog vrij onzeker. De kans op neerslag lijkt voorlopig klein te blijven. Buien kunnen voor verlichting zorgen, maar langere perioden met regen en veel wind zit nog niet in de verwachtingen.

Foto: EPA

Tags:

Regen en wind zullen morgen een rol spelen tijdens de vijfde etappe van de Giro. Ook de volgende dagen moet rekening gehouden worden met neerslag. Lees meer

Door het relatieve warme en zonnige eerste kwartaal heeft Nederland minder CO2 uitgestoten dan een jaar eerder. Er werd minder gas verstookt. Lees meer