Regen tijdens vijfde en zesde rit Giro

De renners in de Giro d’Italia moeten woensdag en donderdag rekening houden met een nat pak. Het gaat vrijwel zeker regenen in de vijfde etappe en ook een dag later in de zesde rit kan een bui vallen.

De vijfde rit gaat van Frascati naar Terracina. Het is met 140 kilometer een relatief korte etappe. Het gaat woensdag niet alleen regenen; de coureurs krijgen ook te maken met tegenwind. Er steekt namelijk een stevige zuidoostenwind op. Het wordt tussen de 16 en 18 graden.

Van west naar oost

Donderdag steken de renners over van de westkust naar de oostkust. De etappe gaat van Cassino naar San Giovanni Rotondo. Ook dan blijft het niet gegarandeerd droog. Vooral halverwege het parcours kan een enkel regen- of onweersbui ontstaan. Aan de start is het ongeveer 16 raden en bij de finish is het een graad of 10. De renners kunnen dus maar beter een jasje meenemen.

Ook tijdens de rit van vrijdag is een lokale bui mogelijk. In het weekend neemt de kans op regen- en onweersbuien verder toe. De temperatuur ligt daarbij rond 20 graden. Op zondag is de lange tijdrit. Specialist Tom Dumoulin heeft zijn zinnen gezet op de zege.

Foto: AFP

Tags:

Mexico-Stad heeft te kampen met bosbranden die een slechte luchtkwaliteit veroorzaken. Het weer lijkt voorlopig niet mee te werken aan een schonere lucht. Lees meer

Mexico-Stad heeft te maken met zeer veel smog. Regen en veel wind zouden voor een schonere lucht en daarmee een verlichting van de klachten kunnen zorgen. Lees meer