Noodweer met tornado’s VS eist levens

Door noodweer met tornado’s en zware hagelbuien zijn in het zuiden van de VS zeker drie kinderen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond.

De zware onweersbuien die de tornado’s veroorzaakten trekken vandaag naar het oosten weg. Er volgt een aantal dagen zonder onweersbuien, maar de adempauze duurt kort. Woensdag en donderdag krijgen het zuiden en midden van de VS namelijk opnieuw met hevige buien te maken. Daarbij is kans op onweer en grote hagel. Ook kunnen weer tornado’s ontstaan.

Tornado bij archeologische vindplaats

In Angelina County in het oosten van de staat Texas stierven twee kinderen toen de auto waarin zij met hun ouders zaten werd getroffen door een boom die werd omgeblazen. De kinderen van 3 en 8 bezweken ter plekke aan hun verwondingen. In West Monroe in buurstaat Louisiana verdronk een jongen van 13 door een overstroming.

In Texas raakten tientallen mensen gewond door tornado’s. In Franklin meldden de hulpdiensten 30 tot 40 mensen die moesten worden behandeld waarvan er 5 in kritieke toestand verkeerden. De meeste gewonden vielen bij een bijeenkomst bij de archeologische plaats Caddo Mounds waar een tornado zware schade aanrichtte.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De lente viert deze Pasen hoogtij. Uitgerekend in het paasweekend belooft het heerlijk weer te worden met veel zon en temperaturen ver boven 20 graden. Lees meer

Het continent Azië kent veel populaire vakantiebestemmingen, het weer speelt hierbij natuurlijk een grote rol van betekenis. Lees meer