Harde wind vrij spel tijdens AZ – Ajax

Voor het eerst sinds het dak van het AFAS Stadion afgelopen zomer is ingestort, wordt er zondag weer gespeeld op het veld in Alkmaar. AZ ontvangt dan thuis koploper Ajax en kan rekenen op veel wind. Het belooft hoe dan ook een onstuimige middag te worden.

De herfstachtige weersomstandigheden zijn misschien deels van invloed op het spel, maar zijn voornamelijk vervelend voor de aanwezige fans. Tijdens de wedstrijd (aftrap 16.45 uur) waait het stevig. Nu het dak eraf is heeft de wind vrij spel in het stadion. Er staat een krachtige zuidwestenwind (windkracht 6) en er is bovendien kans op windstoten die kunnen oplopen tot 75 km per uur. Daarnaast kan het ook nog eens gaan regenen.

Tijdens de wedstrijd is het een graad of 7, maar door de stevige wind voelt het aan als 3 graden. Kortom, het wordt een onstuimige, koude en soms ook natte middag. Toch had het erger kunnen zijn, want zondagochtend waait het namelijk met windkracht 7 en windstoten tot 85 km per uur nog veel harder.

Updates over het weer van de komende dagen lees je in het weerbericht.

Foto: ANP

Tags:

Vanwege veel sneeuw en een harde wind is op de Feldberg een man bedolven onder een lawine. Lees hier of het weer komende dagen gevaarlijk blijft. Lees meer

Helaas, er komt geen witte Kerst! Lees hier waarom het al zo zeker is dat we geen witte Kerst krijgen. Gaat het nog vriezen en blijft het droog? Lees meer