Waterkoude Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht

De landelijke Sinterklaasintocht verloopt zaterdag waterkoud. De middagtemperatuur bij de landelijke intocht in Apeldoorn is slechts 6 graden. Voor het gevoel ligt de temperatuur rond het vriespunt en dat komt door een matige zuidwestenwind. Verder is het bewolkt en moeten we rekening houden met wat regen. Het lijkt geen verregende dag te worden.

De Sinterklaasintocht zaterdag verloopt onder een bewolkte lucht. Een regenzone ligt boven het noorden van het land en de verwachting is nog onzeker of ook Apeldoorn tijdens de intocht daarmee te maken krijgt. De grootste kans op een nat pak maken hulpsinten in het noorden, terwijl het in het zuiden een tijd droog kan blijven.

Gevoelstemperatuur rond het vriespunt

Ruimte voor de zon is er niet of nauwelijks en er waait een matige zuidwestenwind. De middagtemperatuur ligt rond 6 graden, maar voor het gevoel ligt het kwik rond het vriespunt. Door het waterkoude weer en zeker als Apeldoorn met regen te maken krijgt, is het geen pretje langs de route. Een dikke jas, sjaal, paraplu of poncho bieden uitkomst. Voor het gevoel hoort waterkoud en herfstachtig weer bij de intocht van Sinterklaas. Of dat ook daadwerkelijk zo is, lees je hier.

De verwachting voor de komende dagen voor de rest van het land vind je in ons weerbericht.

Foto: ANP

Tags:

Het dodental van de verwoestende bosbranden in Oost-Australië is gestegen naar vier. Meer dan een miljoen hectare grond is verbrand in de vlammen. Lees meer

slecht weer tijdens intocht Sinterklaas in Dokkum

Slecht weer hoort voor ons gevoel bij de intocht van Sinterklaas. Maar of het echt vaak zo slecht is bij de binnenkomst van de Sint lees je in dit artikel. Lees meer