Storm Leslie veroorzaakt schade in Portugal

De tropische storm Leslie heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht langs de kust van Portugal. Bomen en elektriciteitspalen woeien om, daken vlogen van huizen, wegen raakten geblokkeerd en er was veel wateroverlast, vooral in de provincie Estremadura ten noorden van hoofdstad Lissabon.

Portugese media meldden dat ruim zestig mensen door het natuurgeweld dakloos zijn geworden. Er zijn 27 mensen lichtgewond geraakt door de storm.

Windstoot van 176 kilometer per uur

Volgens lokale media is met name in de kustplaats Figueira da Foz de schade groot. Hier kwam de storm aan land en werden windvlagen gemeten van 176 kilometer per uur. In de buurt van Leiria werden twee campings geëvacueerd en op de luchthavens van Lissabon, Funchal en Maia werden meer dan dertig vluchten geannuleerd.

Leslie boette zaterdagavond aan kracht in en werd afgeschaald van orkaan tot tropische storm. In de loop van zondag trekt de storm verder over Spanje. Vooral in de noordelijke helft van Spanje kan Leslie nog flinke overlast veroorzaken door zeer zware windstoten en excessieve regenval.


Plan je de zomervakantie? Profiteer nu van extra kortingen bij Emirates dankzij deze exclusieve aanbiedingen en promotiecodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
14 oktober 2018

Vier op een rij

En weer is het raak met een warmterecord. De records stapelen ze zich op. Dit Limburgse oktoberrecord maakt vier op een rij. Lees meer

Opnieuw een unicum. De warmterecords rijgen zich aaneen. Nog nooit kwam het zo laat in oktober tot vijf officiële warme dagen op rij. Lees meer