Ook 14 oktober recordwarm

Vandaag werd het in De Bilt 24,2 graden. Daarmee is het officieel de warmste 14 oktober sinds 1901. Het oude record stond op 22,6 graden en dateerde van 1990. Het warmst werd het, net als gisteren, in Ell (Midden-Limburg) met 26,6 graden.

Ook in de rest van Limburg, de oostelijke helft van Brabant, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen werd het op grote schaal 25-26 graden. In het westen werd het 22-24 graden en op de Wadden circa 20 graden.

Warmste 14 oktober ooit gemeten

Vanavond komen meer wolkenvelden voor, maar blijft het droog. Vannacht kan in het westen een beetje regen vallen.

Morgen en dinsdag lokaal weer 25 graden

Morgen zijn er in het westen veel wolken waaruit soms wat lichte regen of motregen kan vallen. In de oostelijke helft van het land is het overwegend droog met wat zon. In de loop van de middag trekt de meeste (mot)regen naar het noorden weg en komt er vanuit het zuiden meer ruimte voor de zon. Het wordt opnieuw warm voor de tijd van het jaar met maxima van 19 graden op de Wadden tot 25 langs de oostgrens. In de Randstad wordt het circa 22 graden.

Dinsdag lijkt nog een droge en vrij zonnige nazomerdag te worden. Een storing ligt wel in onze buurt en daardoor is het niet onbewolkt. In het westen zal het meer bewolkt zijn dan in het oosten en zuidoosten. In het westen en noorden van het land wordt het 20-23 graden. In het zuidoosten kan het kwik lokaal weer oplopen tot een zomerse 25 graden.

Voor woensdag staat nu bewolking en een klein beetje regen op de planning. Met maxima van 18-21 graden is het koeler dan komende dagen, maar nog altijd ruim warmer dan normaal half oktober. Vanaf donderdag moet de maximumtemperatuur nog wat inleveren en komt rond 16 graden te liggen. Het weerbeeld is daarbij wisselend bewolkt en overwegend droog.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Santa Ana veroorzaakt begin deze week een verhoogde kans op bosbranden in Californië. Bosbranden kunnen hierdoor razendsnel uitbreiden. Lees meer

14 oktober 2018

Vier op een rij

En weer is het raak met een warmterecord. De records stapelen ze zich op. Dit Limburgse oktoberrecord maakt vier op een rij. Lees meer