Tientallen doden door lawines in Pakistan

Lawines hebben de afgelopen 24 uur in Pakistan zeker 57 mensen het leven gekost. Sneeuwmassa’s kwamen los in de regio Kasjmir. Aan de kant van India vielen in die regio tien doden, onder wie vijf militairen.

Volgens de Pakistaanse autoriteiten wordt een onbekend aantal mensen vermist en zal het dodental waarschijnlijk oplopen. In delen van het land geldt de noodtoestand. Daken van huizen bezweken onder het gewicht van het sneeuwdek en wegen raakten versperd.

Gisteren zorgde zware regens en hevige sneeuwval voor veel problemen. 

Kasjmir is sinds 1947 verdeeld tussen India en Pakistan. Decennia lang is om de regio gestreden. In 2012 kwamen in Kasjmir 124 Pakistaanse militairen om het leven door een lawine, die een hoofdkwartier van een legerbataljon trof bij de Indiase grens.

De verwachting voor Pakistan is hier te lezen.

Foto: EPA

Tags:

De bosbranden in Australië hebben nu al gevolgen voor de Australian Open, een van 's werelds belangrijkste tennistoernooien, in Melbourne. Lees meer

Vanavond en vannacht aan zee zware windstoten en lokaal kleine kans op zeer zware van 100 km/uur. Check het artikel voor meer details. Lees meer