Sneeuw blokkeert bijna 200 wegen Oostenrijk

Na nieuwe sneeuwval zijn maandag in Oostenrijk ongeveer 180 wegen onbegaanbaar geraakt. In onder meer de deelstaten Voralberg, Salzburg en Tirol geldt code 5 voor lawinegevaar, dat is het hoogste waarschuwingsniveau.

Alleen al in Salzburg zijn sinds zondagavond 17.000 mensen in een twaalftal dorpen afgesneden van de buitenwereld, meldde het Oostenrijkse persbureau APA. Aan de noordkant van de Alpen is in 24 uur tijd tussen de 20 en 60 centimeter sneeuw gevallen.

Voor maandag wordt nog 30 tot 50 centimeter extra sneeuw verwacht. Lokaal kan die hoeveelheid zelfs uitkomen op 70 centimeter. Nadat de neerslag dinsdag en woensdag afneemt, kan het donderdag weer flink gaan sneeuwen. Dat geldt ook voor het weekeinde, al zijn de extreme hoeveelheden van de afgelopen week waarschijnlijk verleden tijd.

Gewonden bij busongeluk in sneeuw

Door een ongeluk met een Flixbus in de Oostenrijkse Alpen zijn maandag dertien gewonden gevallen. De bus met circa dertig passagiers raakte tijdens hevige sneeuwbuien van de weg en kantelde bij de plaats Aich-Assach, ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Salzburg. De bus was met Duitsers, Hongaren en Oostenrijkers aan boord onderweg van Salzburg naar Graz.


Ga jij liever op reis naar de zon? Bij Guide and Go boek je nu mét korting dankzij onze exclusieve aanbiedingen!

Foto: EPA

Tags:

Bij lawines in Beieren zijn meerdere gebouwen onder de sneeuw bedolven. Daarbij zijn volgens de lokale autoriteiten geen gewonden gevallen. Lees meer

Het winterse weer in de Alpen blijft voorlopig voortduren. Maandag valt vooral in Oostenrijk en Zwitserland opnieuw erg veel sneeuw: lokaal tot wel 70 centimeter. Lees meer