Overstromingen in Duitsland na regen en sneeuw

Na de regen en sneeuwval van de afgelopen dagen zijn meerdere rivieren en beken in het zuiden van Duitsland buiten hun oevers getreden. In het midden en noorden van de deelstaat Beieren zijn stukken landbouwgrond ondergelopen. Verder hebben de autoriteiten gewaarschuwd voor het risico op overstromingen in de gemeente Kulmbach in het zuiden van Beieren.

Ook de inwoners van de deelstaat Baden-Württemberg moeten rekening houden met overstromingen. De autoriteiten meldden maandagmorgen dat het peil in een aantal waterlopen snel stijgt. De Neckar, een zijrivier van de Rijn, is buiten de oevers getreden.

Vandaag nog meer sneeuw en regen

De hogergelegen delen van de Duitse Alpen kunnen vandaag rekenen op nieuwe sneeuw, in lagergelegen gebieden kan het gaan regenen. De combinatie van smeltwater en hevige regenval kan tot meer overstromingen leiden.

Foto: AFP

Tags:

Het winterse weer in de Alpen blijft voorlopig voortduren. Maandag valt vooral in Oostenrijk en Zwitserland opnieuw erg veel sneeuw: lokaal tot wel 70 centimeter. Lees meer

Ooievaars zijn eigenlijk trekvogels, maar er zitten er nu nog zeker 547 in Nederland. Mogelijk is de zachte winter de oorzaak. Lees meer