Gebouwen in Beieren door lawines getroffen

Bij lawines in Beieren zijn meerdere gebouwen onder de sneeuw bedolven. Daarbij zijn volgens de lokale autoriteiten geen gewonden gevallen.

Een hotel in het skioord Balderschwang werd maandagmorgen door een lawine getroffen. De sneeuwgolf, volgens het Duitse persbureau DPA 300 meter breed, zou vensters uit het hotel ‘hebben gedrukt’ en naar binnen zijn gedrongen, maar niemand raakte gewond. Bij Berchtesgaden werd een ander gebouw door een lawine bedekt. Ook daar vielen geen slachtoffers.

Sneeuw wordt zwaarder door regenval

Maandag wordt nieuwe sneeuw verwacht in de Alpen. In Duitsland gaat het vooral om hoger gelegen gebieden, lager kan ook regen en natte sneeuw vallen. Door de regenval wordt de sneeuw zwaarder, wat de kans op lawines verder vergroot.

In de Duitse deelstaat Beieren geldt het op een na hoogste risico op lawines. De gemeente Balderschwang is door de sneeuw van de wereld afgesneden, ruim 1300 mensen zitten vast in het dorp. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft maandag op bezoek in Beieren de hulp van de nationale politie toegezegd.


Trek jij binnenkort naar de sneeuw? Haal je warme kledij dan nu mét korting bij Blue Tomato dankzij deze unieke kortingscode!

Tags:

De lange en warme zomer heeft vorig jaar geleid tot een recordaantal reddingsacties op het water. Lees meer

Na nieuwe sneeuwval zijn maandag in Oostenrijk ongeveer 180 wegen onbegaanbaar geraakt. Komende dagen wordt het weer minder slecht. Lees meer