Meestal droog en aangenaam warm tijdens Lowlands

Tijdens de 26e editie van Lowlands ziet het weer er prima uit. Festivalbezoekers kunnen genieten van zonnige momenten. Soms pakken donkere wolken zich samen en trekt een buitje over Biddinghuizen, maar zware buien worden niet verwacht. Bij een matige (zuid)westenwind wordt het 22 graden op vrijdag en 23 op zaterdag. Zondag wordt het zelfs nog een graadje warmer en dat maakt het aangenaam festivalweer. Een warme slaapzak is aan te raden, want in de nacht koelt het goed af naar een graad of 14.

Campinggasten die donderdag arriveren moeten rekening houden met warm weer en een onweersdreiging. Donderdagmiddag schijnt de zon flink en wordt het broeierig warm met 26 graden. Al gauw neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag trekken regen- en onweersbuien vanuit het westen het land binnen. Ook de Flevopolder krijgt daarmee te maken. Het is daarom handig om zo vroeg mogelijk aan te komen op de camping, zodat makkelijk kan worden geschuild voor de regen. De buien trekken in de nacht naar vrijdag weg en het koelt dan af naar 15 graden. Mogelijk staan er na de buien plassen op het terrein. Door de extreme droogte is de bodem hard en duurt het even voor de neerslag de bodem in verdwijnt. Dit gaat wat traag, maar een modderpoel wordt niet verwacht.

Mooie eerste dag van Lowlands

Wie vrijdagochtend zijn tent uitkomt kijkt waarschijnlijk tegen een grijze hemel aan. Geleidelijk breekt de bewolking en komt de zon tevoorschijn. Een enkel buitje is dan nog wel mogelijk. Vrijdagmiddag wordt het steeds zonniger en neemt de buienkans af. Aan het begin van de avond is het zelfs even helemaal zonnig. De temperatuur komt uit op 22 graden en de matige westenwind maakt het misschien een beetje fris zonder zomerjas, vest of dunne trui. De avond verloopt helder en het koelt af naar een graad of 14 in de nacht naar zaterdag. Een warme slaapzak is dus zeker een aanrader!

Tijdens zonnige momenten zal het aangenaam zijn.

Wolken, zon en misschien een buitje | aangename temperaturen

Zaterdag trekken wat meer wolkenvelden over Biddinghuizen en opnieuw is kans op een buitje. De zon laat zich ook regelmatig zien. Met een windkracht 4 uit het zuidwesten waait het nét iets harder dan op vrijdag, maar de temperatuur valt wel een graadje hoger uit. In de avond en nacht is het wisselend bewolkt, droog en koelt het af naar 15 graden.

Zondag schijnt de zon opnieuw van tijd tot tijd en ontstaan stapelwolken. Waarschijnlijk blijft het droog. De westenwind is matig en de temperatuur valt nog een graadje hoger uit met 24 graden. Prima festivaltemperaturen dus! In de avond en nacht naar maandag is het overwegend droog en koelt het af naar 16 graden.

Campinggasten die maandag terugkeren naar huis kunnen hun spullen onder droge omstandigheden inpakken. De zon schijnt dan regelmatig en de temperatuur stijgt naar een zomerse 25 graden.


Je gaat naar Lowlands maar wil iets meer luxe? Profiteer dan nu van extra voordeel bij Hotels.nl dankzij onze speciale aanbiedingen en kortingscodes!

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De extreme droogte is nog lang niet voorbij. Komende tijd is de verdamping weer groter dan de hoeveelheid neerslag die valt. Lees meer

2018 telt nu al een recordaantal van 51 officiële zomerse dagen. Het record wordt gedeeld met 2006, maar zal naar verwachting snel worden aangescherpt. Lees meer