Nazomer begint vanmiddag

Liefhebbers van zonnig nazomerweer hebben de komende dagen geluk. Vanmiddag en dit weekend is er veel ruimte voor de zon. Vanmiddag wordt het circa 20 graden, morgen wordt het 18 graden op de Wadden tot 23 in Limburg en zondag kan het in het zuidoosten lokaal 25 graden worden. Begin volgende week is kans op regen en wordt het minder warm, maar er is kans dat het nazomerweer daarna terugkeert.

Na een ochtend met veel wolken en landinwaarts regionaal wat regen is er vanmiddag al een vleugje nazomer. Vanuit het noordwesten breekt de zon door en de temperatuur stijgt naar 19-21 graden. In Limburg breekt de bewolking pas aan het einde van de middag of aan het begin van de avond.

Mooie zonsondergang, vannacht kans op mist

Vanavond is het licht bewolkt en kan rond 20:00 uur worden genoten van een fraaie zonsondergang. In de nacht kan regionaal mist ontstaan, vooral in het noorden, midden en oosten van het land.

Zaterdag start op sommige plekken grijs vanwege de mist. In het oosten kan de mist regionaal tot een uur of 10:00 aanwezig blijven. De rest van de dag is het overal volop zonnig. Het wordt 18 graden op de Wadden, 20 graden in Amsterdam en Zwolle en 22-23 graden in Brabant en Limburg. Er is weinig wind en dat maakt het zeer aangenaam buiten.

Zondag wordt het nog een paar graden warmer met 20 graden in het noorden tot 24 in het zuiden. Mogelijk wordt het in Limburg lokaal zomers warm met 25 graden. Op veel plaatsen is het volop zonnig. In de loop van de middag neemt vooral in het noorden de bewolking wat toe. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten tot westen.

Maandag regen, later weer nazomer?

Voor maandag staat wat regen op het programma. De temperatuur is duidelijk lager en stijgt naar 17-20 graden. Ook dinsdag is er veel bewolking en kans op enkele buien. Het wordt 16-18 graden en aan zee waait een stevige noordwestenwind.

Daarna neemt de kans op een droog weertype weer toe en ook het aandeel zon lijkt later in de week flink toe te nemen. Er is wel een flinke spreiding in de temperatuurverwachting. Zo is er kans op warm nazomerweer met maxima van ruim 20 graden, maar ook kans op middagtemperaturen rond 16 graden. In dit laatste scenario kan het tot nachtvorst komen.

Lees ook het weerbericht Nederland.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: ANP

Tags:
daklozen door extreem weer

Vooral overstromingen en cyclonen hebben dit jaar veel mensen dakloos gemaakt, in totaal zijn er 7 miljoen daklozen als gevolg van extreem weer. Lees meer

12 september 2019

Felle meteoor boven Nederland

Felle meteoor boven Nederland

Boven Nederland is donderdagmiddag een felle meteoor gezien. Het verschijnsel werd veroorzaakt door een ruimterots die in onze dampkring kwam en daar verbrandde. Lees meer