Bahama’s staat mogelijk nog een storm te wachten

storm Bahama's

Boven de oostelijke eilanden van de Bahama’s is een tropische storm in de maak. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Centre kan binnen 36 uur sprake zijn van een storm en deze krijgt dan de naam Humberto.

Het pad dat de storm zal volgen is nog erg onzeker, maar waarschijnlijk volgt deze een noordwestelijke koers. Daarmee kan de tropische storm ook over het noordwesten van de Bahama’s trekken en het pad kruisen dat orkaan Dorian heeft afgelegd.

Op dit moment lijkt het erop dat de tropische storm gepaard gaat met windsnelheden van 80 kilometer per uur en zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur. Dit is niet te vergelijken met de verwoestende wind van Dorian die 100 kilometer per uur hoger lag. Wel kan de stormwind en meer dan 500 millimeter regen extra schade veroorzaken.

Door orkaan Dorian en tropische storm Gabrielle is het komend weekend in ons land warmer dan normaal.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:
doden noodweer spanje

Zeer zware buien hebben in Spanje geleid tot noodweer met overstromingen en ook enkele doden. In korte tijd viel honderden millimeters regen. Lees meer

daklozen door extreem weer

Vooral overstromingen en cyclonen hebben dit jaar veel mensen dakloos gemaakt, in totaal zijn er 7 miljoen daklozen als gevolg van extreem weer. Lees meer