7 miljoen daklozen als gevolg van extreem weer

daklozen door extreem weer

Door overstromingen, cyclonen en ander extreem weer hebben in de eerste helft van dit jaar veel mensen hun huis verloren, in totaal gaat het om 7 miljoen daklozen. Dat staat in een rapport van het International Displacement Monitoring Centre (IDMC).

De grootste weerrampen ontstonden door cycloon Fani in India en Bangladesh en cycloon Idai, die vooral Mozambique, maar ook in Malawi, Zimbabwe en Madagaskar trof. Ook waren er veel overstromingen in Iran, Ethiopië, Bolivia en de Filipijnen.

Nog meer daklozen door extreem weer

De tweede helft van het jaar worden opnieuw extreme weersomstandigheden verwacht. Het orkaanseizoen is namelijk nog niet voorbij. Tot november is er een grotere kans op orkanen over de hele wereld. Het IDMC denkt dat het aantal daklozen kan verdrievoudigen tot 22 miljoen.

Door orkaan Dorian en tropische storm Gabrielle is het komend weekend in ons land warmer dan normaal.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:
storm Bahama's

Boven de Bahama's is een storm in de maak. Mogelijk trekt de storm naar het gebied in het noordwesten dat eerder werd getroffen door orkaan Dorian. Lees meer

13 september 2019

Nazomer begint vanmiddag

Vanmiddag is het al een beetje nazomer en het weekend ziet er helemaal zonnig uit. Zondagmiddag kan het in Limburg mogelijk 25 graden worden. Lees meer